torstai 21. heinäkuuta 2011

Kirppis-kokelas

Hui, taas vierähti liian monta päivää kirjoittamatta blogitekstiä. Tämä kesä kyllä on sellaista hulinaa, että oksat pois! Eilen illalla vihdoin kotiuduimme Pohjanmaan reissultamme. Ihana olla kotona taas! Yli viikko silläkin matkalla vierähti. Mukavaa oli! Parasta oli nähdä perhettä, kavereita ja päästä valmiisiin herkkupöytiin joka päivä. <3 Golfia ei sitäkään ehditty harjoitella enää sitten sen ensimmäisen kerran. Vähän jännittää! Enää muutama hassu päivä ennen green card -koetta. Hjälp! Aikalailla tuurista taitaa olla testin tulos kiinni. No, golf-vaatteitahan aina "tarvitsee" jo pelkän kokeen tekemiseen. Nyt on parasta saada se kortti, jotta vaatteille tulee käyttöä niiden ihan oikeassa käyttötarkoituksessa. :)


Tänään ukkosen jyristessä otimme vihdoin härkää sarvista ja sukelsimme alakerran varastoomme ja kaikkeen roinaan ja krääsään, mitä sieltä löytyy. Paljon tavaraa tiesimme kyllä omistavamme mutta silti järkytyin avatessani laatikoita ja pusseja. Vaatteita, laukkuja, kenkiä, you name it. Monissa alehankinnoissa vielä hintalaputkin kiinni! Kaikkea sitä onkin raahannut mukanaan kaikki nämä vuodet. "Ehkä tätä vielä joskus tarvitsee?". Bullshit. Jos jotakin vaatetta ei vuoteen ole käyttänyt, tuskinpa sitä käyttää jatkossakaan. Sillä periaatteella nyt karsinkin kaiken ylimääräisen. Monen tunnin työn tuloksena kymmenen poksahtamaisillaan olevaa Chiquita-laatikkoa valmiina vietäväksi kirpparille. Tällä kertaa en vielä vanhoja vauvanvaatteita vie myytäväksi, vaikka alunperin olin sitäkin suunnitellut. Nyt, kun Mejalle on pikkusisko aika varmasti tulossa, niin eiköhän suurinta osaa vaatteista tule ainakin jonkin verran käytettyä. Varsinkin, kun tytöt ovat molemmat syksyllä syntyneet. ...Voi että,  pitää vaan toivoa, että omat vaatteeni menisivätkin kaupaksi. Thumbs up!

En itse montaakaan kertaa ole kirpparilla elämäni aikana käynyt. Parina viime vuotena muutaman kerran, tytölle kun sieltä voikin löytää kivoja löytöjä. En tosin koskaan ole itse myynyt kirpparilla mitään. Siksi mielessäni pyöriikin tuhat kysymystä ennen kirpparille menoa. Kannattaako ennemmin viedä tavarat sellaisella kirpparille, jossa peritään pöytämaksu viikolta vaiko sellaiselle, jossa kirpparin pitäjä perii tietyn provision myydyistä vaatteista? Onko kirppareilla heinäkuussa hiljaisempaa? Millaista hintaluokkaa normaalit t-paidat, neuleet, housut yleensä ovat? Me, kun ennemmin myymme halvemmalle ja varmistamme sen, että vaatteita ei enää kotiin tarvitsisi tuoda. Toisen vauvan myötä kun se tavaramäärä tuskin ainakaan pienenee ja tilaa meillä kertakaikkiaan ei enää ole. Kuinka paljon tavaraa pöydälle voi kerralla laittaa? Omalla kohdallani en millään voi laittaa kaikkia vaatteita kerralla pinoon. Luulisi pöydän näyttävän houkuttelevammalta, jos vaatteita on sopiva määrä ja ne on kivasti aseteltu. Harkitsen vielä myös ulkokirpparia tulevana viikonloppuna. Jos säät suosii, niin eiköhän siellä saisi jotakin jo myytyä, jotta ei kaikkea sitten tarvitse viedä sinne sisäkirpparille. Kesäkirpparilla varmasti riittää väkeä, ja pääsee itsekin myyntihommiin. :)
Kerron sitten täällä lauantaina, että miten meni (tai ei mennyt). Huomenna nautitaan auringosta uimarannalla, ja josko sitä swingiäkin ehtisi ainakin kuivaharjoitella. Sunnuntaina suuntaammekin sitten Vierumäelle, jossa sedälläni on mökki urheiluopiston alueella. Siellä olisi tarkoitus golfata (?) ja nauttia viimeisestä yhteisestä lomaviikosta ennen mieheni töihin paluuta. Kuusi viikkoa hujahti kyllä hetkessä. Paljon me ehdimme tehdäkin mutta silti vähän haikea olo loman loppuessa. Siitä se syksykin sitten pikkuhiljaa alkaa tehdä tuloaan... Onneksi itse saa olla kotona prinsessan kanssa, ja kohtahan meille on pikkusiskokin jo tulossa. Tekemisen puutetta tuskin ainakaan on näköpiirissä. <3

Lopuksi vielä yksi ehdottomista lempikappaleistani. Tähän ei kyllästy koskaan. Tämän myös häidemme laulaja lauloi juuri vihkimisemme jälkeen kirkossam, vår låt. En av de finaste minnen, for sure.

http://www.youtube.com/watch?v=BjzYnSviRn4&feature=related

En saanut videota tähän kovasta ja piiitkästä yrittämisestä huolimatta. Mutta innokkaimmat klikatkaa linkkiä :)

1 kommentti:

  1. Tuo on kyllä niin totta, että jos jotain ei ole vuoteen käyttänyt niin sitä ei tarvitse. Itsekin olen noudattanut samaa periaatetta :) Silti tavaraa vain tuntuu lojuvan joka paikassa :D

    VastaaPoista